dimecres, 5 d’abril de 2017

Hola a totes i tots!

El grup de l'ós bru ens hem preguntat moltes coses...



 Ara ja els coneixem una mica més!!

1.Com són?
-Mamífers
-Alçada 1,5-2,5m
-Pesen entre 150-300Kg
-Petjada anterior
-Petjada posterior

2.Com s'aparellen?
-Gestació 7-8 mesos
-S'aparellen a mitjans d'estiu
-Es reprodueixen cada 3 anys
-Cuiden els ossets durant 1 any

3.Què mengen?
-Són omnívors
-Plantes, fruits, mel, insectes...
-A la tardor es preparen per la hibernació

4.L'ós i els arbres...
-Es graten
-Es desparasiten
-Marquen territori
-Els agraden: la pomera, cirerer...

5. Osses i cries
- Neixen al Gener durant la hibernació
- Quan neixen pesen 350 g
- Els cuida durant un any

6. La hibernació
- A l'hivern
- Durant tres mesos
- Neixen les cries
- Hibernen a les osseres que són petites i ben condicionades

7. Vida social.
- Solitaris
- Grup familiar: femelles i cadells.
- Es comuniquen: senyals, sons i olors.

8. On viuen
- On hi hagi fruits i aliments.
- En llocs grans i tranquils: boscos.

9. Què fer si em trobo un ós?
- No apropar-se.
- Allunyar-se en silenci i a poc a poc.
- No tocar.

I amb tot això hem omplert el nostre amic "Brus"!







                                                           EL NOSTRE AMIC BRUS!!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada