divendres, 7 d’abril de 2017

Hola a tots i a totes!
El grup de la llúdriga hem visionat un reportatge a on s’explicava com són les llúdrigues, a on viuen, quins costums tenen i perquè són animals que están en perill d’extinció.
Hem treballat en grups i a partir de documents que parlen de la llúdriga hem aprés que:
El seu nom científic és lutra lutra.
Les llúdrigues són mamífers.
Són animals terrestres però que es capbussen i veuen millor a sota l’aigua a on poden estar fins a quatre minuts aguantant la respiració.
La seva pell és suau i molt apreciada per fer abrics.
Quan són adultes fan 1m de llargada i 20 kg de pes  aproximadament.
S’alimenten bàsicament de peixos grans, rates d’aigua, crancs, granotes i ocells.
Entre mig dels dits tenen unes membranes interdactilars que els permeten nedar a molta velocitat a dins de l’aigua.
Una llúdriga pot tenir entre una i quatre cries cada camada. La gestació dura 62 dies.
Un cop la femella ha parit viu al cau  (lludriguera) amb les cries i el mascle marxa.
Els mascles marquen el territori a on viuen mitjançant els excrements.
S’aixequen amb dues potes per a olorar i són animals que es belluguen tota l’estona i juguen molt.


La Paula ens ha portat una llúdriga que ens ha acompanyat aquests dies. Oi que és bufona?





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada